P. BYSTRICA: Futbal zrejme prejde pod mesto a MŠK, rozhodne zastupiteľstvo

24.07.2013 20:20

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Považskobystrické mestské zastupiteľstvo bude vo štvrtok rozhodovať o nadobudnutí obchodného podielu v spoločnosti Futbalový klub (FK) Raven, s. r. o. Informovalo o tom mesto Považská Bystrica na svojej internetovej stránke.

Dvadsaťpercentný podiel v spoločnosti FK Raven, ktorá 12 rokov zabezpečovala chod futbalu v meste, by malo nadobudnúť mesto Považská Bystrica a 80 percent spoločnosť Mestské športové kluby (MŠK), s. r. o. Tá je eseročkou so stopercentnou účasťou mesta. Konateľom spoločnosti FK Raven by sa mal stať doterajší riaditeľ MŠK a zároveň poslanec mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici Ľubomír Kubovič.

Ako vo svojom návrhu zdôvodnil vedúci odboru kancelárie primátora Michal Hamar, po tom, ako považskobystrická spoločnosť Raven, ukončila financovanie futbalu v meste, je potrebné zabezpečiť ďalšie riešenie problematiky futbalovej činnosti v meste. Dôvodom získania obchodného podielu je zabezpečenie futbalovej činnosti vo futbalových súťažiach, ktoré sa začínajú už začiatkom augusta.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva sa uskutoční vo štvrtok 25. júla od 15.00 h.